Dr. Michael Greger MD : 
"Although my original motivation was health, over the years, I've grown into quite the animal lover."
   Home  > Voordelen

 

 

 

 

Voordelen van plantaardige voeding

Dankzij de optimale voedingswaarde leidt volwaardig plantaardig eten tot gezondheidsvoordelen, zowel op korte als op lange termijn. Het kan helpen tegen allerlei gezondheidsproblemen, van kleine kwaaltjes tot levensbedreigende ziekten. Niet enkel ter preventie, maar zelfs genezing is soms mogelijk. In tegenstelling tot medicatie, pakt voeding de achterliggende oorzaken aan. Vaak kan medicatie afgebouwd en uiteindelijk volledig stopgezet worden.Er zijn ook praktische voordelen. Het is niet nodig om calorieën te tellen, porties te beperken of honger te lijden. Er moet niet gelet worden op combinaties. Een strikt eetschema is niet nodig. Fysieke activiteit wordt sterk aanbevolen, maar is niet noodzakelijk voor positieve resultaten. Eens je smaakpapillen aangepast zijn (na ongeveer drie weken), wordt ongezond eten onaantrekkelijk. Het is dus geen dieet, maar een levensstijl. Met een duurzaam resultaat, geen jojo-effect.

Maar de voordelen reiken verder dan de persoonlijke. Minder dierlijke voeding betekent onder andere ook: minder dierenleed, minder broeikasuitstoot, minder ontbossing, minder watervervuiling en -verspilling, meer biodiversiteit, en een efficiëntere voedselverdeling.

> meer info: zie de website van EVAvzw en de website van Green Vegans

Video's: Boele Ytsma legt 3 redenen uit waarom hij "planteneter" werd (deplanteneter.nl), en James Wildman geeft er nog veel meer.  
   © volwaardigplantaardig.be 2016  - info@volwaardigplantaardig.be
   De info op deze website mag overgenomen worden met bronvermelding.

   disclaimer