T. Colin Campbell, PhD : 
"Controlling cancer through nutrition was, and still is, a radical idea."
   Home  >  A-Z index  >  Kanker

 

 

 

 

Kanker en kankerpreventie


T. Colin Campbell PhD heeft een loopbaan van meer dan 50 jaar als hoogleraar in de
biochemie achter de rug, met als specialisatie eiwitten. Hij begon met de bedoeling om de consumptie van dierlijke eiwitten te promoten. Maar zijn carrière nam een onverwachte wending van 180° toen hij na vele onderzoeken tot het inzicht kwam dat dierlijk eiwitten kankerbevorderend zijn. Dierlijke eiwitten blijken namelijk elk stadium van de kankergroei te bevorderen: de initiatie, de promotie en de progressie. Plantaardige eiwitten daarentegen blijken volledig onschadelijk te zijn. Op YouTube staan heel veel videos waarin hij zijn inzichten uitlegt. In onderstaande video bijvoorbeeld legt hij volgende 4 principes uit:
  1. Voeding kan kanker aan- en uitschakelen.
  2. Voeding heeft controle over de genen (die controle hebben over kanker).
  3. Voedingsstoffen uit dierlijke voeding functioneren anders dan voedingsstoffen uit plantaardige voeding.
  4. Caseïne ( = het voornaamste eiwit in zuivelproducten) is het meest relevante chemische carcinogeen dat ooit getest is.


Heel belangrijk voor de preventie van kanker zijn antioxidanten (niet aan te raden bij chemo) die oxidatieve stress in het lichaam verminderen door vrije radicalen te neutraliseren. Gemiddeld bevat plantaardige voeding 64x meer antioxidanten dan dierlijke voeding. > zie lijst van voedingsmiddelen met hun antioxidanten-inhoud (pdf)

Een krachtig natuurlijk middel tegen kanker is curcuma. Het werkzame bestanddeel is curcumin. Deze substantie kan ervoor zorgen dat kankercellen zichzelf vernietigen, terwijl ze gezonde cellen met rust laten. Meer uitleg in deze video.Dr. Peter A.J. Holst publiceerde in augustus 2016 het e-book: Kanker is te voorkomen: door geen dierlijke eiwitten en vetten te gebruiken. (e-book te koop via www.Amazon.nl)

Op YouTube staan ook veel video's van dr. John McDougall over de invloed van plantaardige voeding op de preventie en behandeling van kanker. Zie bijvoorbeeld dit kort filmpje waarin hij het belang van voeding benadrukt.

  
   © volwaardigplantaardig.be 2016  - info@volwaardigplantaardig.be
   De info op deze website mag overgenomen worden met bronvermelding.

   disclaimer