volwaardigplantaardig.be :   
"Deze website is bedoeld ter info over voeding & gezondheid; niet ter vervanging van persoonlijke begeleiding door diëtisten of dokters!"
   Home  >  Disclaimer

 

 

 

 

Disclaimer

Deze website is een persoonlijk initiatief.
De experts die op deze site besproken worden en de personen in de filmpjes werkten niet mee aan de totstandkoming van de site. Ze kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de directe of indirecte gevolgen van hun aanbevelingen.

Een verandering in voedingspatroon kan een krachtig effect hebben op het metabolisme. In geval van ziekte en medicatie, doe dit dan zeker in samenspraak met je dokter en/of diëtist.

Vooral diabetespatiënten die insuline moeten spuiten of andere bloedsuikerverlagende medicatie nemen: let op voor hypoglycemie indien je je voeding verandert zonder de insulinehoeveelheid of de hoeveelheid medicatie aan te passen! Voeding en medicatie moeten steeds nauwkeurig op elkaar afgestemd worden. Merk op dat de aanbevelingen ter behandeling van diabetes op deze website sterk verschillen van de aanbevelingen (met name koolhydraatbeperking) van erkende diabeteseducatoren. Bespreek en overleg met je diabeteseducator voordat je je voeding aanpast op basis van de informatie op deze site.

Normaal gebruik van voedingsmiddelen zonder gebruik van supplementen, kan niet leiden tot een overdosis aan bepaalde nutriënten. Zorg toch steeds, binnen de volwaardig plantaardige voeding, voor voldoende variatie.

De snelheid en de sterkte van de resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon, naargelang onder meer de huidige voedingstoestand, de aanwezige darmflora, eventuele allergieën, en uiteraard leeftijd, geslacht, levensfase, activiteitsgraad, ...

Verander niet drastisch van voedingspatroon tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Veranderingen aanbrengen in je voedingspatroon op basis van de informatie op deze website, is steeds op eigen verantwoordelijkheid.

  
   © volwaardigplantaardig.be 2016  - info@volwaardigplantaardig.be
   De info op deze website mag overgenomen worden met bronvermelding.

   disclaimer