Dr. Neal Barnard MD : 
"Each person with diabetes has a unique ability to heal and return to health."
   Home  >  A-Z index  >  Diabetes

 

 

 

 

Diabetes

Ter behandeling van diabetes schrijven diabeteseducatoren standaard een koolhydraatbeperking voor, die nauwkeurig afgestemd is op de hoeveelheid medicatie. Op die manier wordt de bloedsuiker onder controle gehouden. Ook let men op de GI.

Maar dit doet niets om diabetes te genezen. Nochtans is genezing mogelijk voor diabetes type 2. Bij diabetes type 1 is het mogelijk om minder insuline nodig te hebben. Dit kan je bereiken door volwaardig plantaardig te eten.

In onderstaande TEDx-talk geeft dr. Neal Barnard MD meer uitleg.

 

Dr. Neal Barnard MD heeft een volledig programma ontwikkeld om diabetes te genezen: DR. Neal Barnard's program for reversing diabetes. The scientifically proven system for reversing diabetes without drugs (2007). Dit is beschikbaar in boekformaat en in audioboek. Hieronder vind je het begin van het audioboek. Op YouTube kan je nog 13 verdere episodes terugvinden. Het einde van episode 14 komt overeen met blz 65 in het boek van 272 blz. Dus, op YouTube vind je niet de volledige versie.

 


Ook dr. Joel Fuhrman MD heeft zijn eigen programma om diabetes te genezen via plantaardige voeding. Zie onderstaande video voor meer uitleg.


!!! Als je je voeding wil aanpassen: bestudeer het diabetesprogramma van Dr. Neal Barnard en/of van Dr. Joel Fuhrman grondig, en overleg met je dokter en diabeteseducator !!!

 

  
   © volwaardigplantaardig.be 2016  - info@volwaardigplantaardig.be
   De info op deze website mag overgenomen worden met bronvermelding.

   disclaimer