dr. Tom Levy MD : 
"Calcium and its toxicity is an important factor in all chronic degenerative diseases."
   Home   >  10 stappen  >  6. micronutriënten

 

 

 

 

Stap 6: zorg dat je alle nodige micronutriënten inneemt

We willen van alle voedingsstoffen een optimale hoeveelheid: niet te veel, niet te weinig. Volgende micronutriënten zijn de belangrijkste aandachtspunten bij volwaardig plantaardige voeding.

  • B12: Advies voor vleeseters boven de 50 jaar en voor veganisten = neem een B12-supplement!
    > meer info

  • ijzer: Om de opname te verhogen, eet ijzerbronnen (peulvruchten!) samen met vitamine C-bronnen zoals vb paprika of citrusvruchten. Drink thee pas ongeveer 2 uur na de maaltijd, want de tanninen in thee belemmeren de ijzerabsorptie. > meer over ijzer

  • zink: Pompoenpitten zijn een goede bron, en als je ze weekt verhoogt de beschikbaarheid van het aanwezige zink. In deze video: advies van dr. Michael Greger MD over zink.
  • calcium: de aanbevolen hoeveelheid is minimum 525 mg/dag, maar de beste doelstelling is 1000 mg/dag. Bronnen: tofu, amandelen, donkergroene bladgroenten (uitz.: spinazie, snijbiet: te oxalaatrijk, de calcium wordt niet opgenomen), vijgen,… MELK IS ZEKER NIET NODIG !!! Eventueel calciumverrijkte plantaardige melk - de calcium in groene groenten wordt nog beter opgenomen dan de calcium in zuivel. Voor meer info, bekijk de EVA-website moelkmoetniet.be

    Hier volgt een voordracht van dr. Tom Levy MD over de gevaren van een teveel aan calcium door consumptie van zuivel en door supplementen.

  • vitamine D: is een aandachtspunt in de winter. Zie video voor meer info van dr. M. Greger MD.
  • jodium: de hoeveelheid in zeewier is variabel. Zie video voor meer info van dr. M. Greger MD.

  
   © volwaardigplantaardig.be 2016  - info@volwaardigplantaardig.be
   De info op deze website mag overgenomen worden met bronvermelding.

   disclaimer